Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Bawang Putih

Gefrituurde kippenpoten met knoflook


Ingrediënten:

- 500 gr. kippenpoten
- 1 ltr. water
- 2 eetlepels kippenbouillonpoeder
- olie om te frituren

Bumbu:

- 10 teentjes knoflook
- 6 sjalotten
- 4 kemirienoten
- 1 cm. djahe
- 1 theelepel peperkorrels
- 2 theelepels suiker
- zout

Bereiding:

Snipper de sjalotten, pers de knoflook en schil de djahe. Maal de ingredienten voor de bumbu tot een pasta in de vijzel. Doe de kippenpoten in een pan met het water en bouillonpoeder en breng dit aan de kook. Voeg de bumbu toe en kook de poten gaar. Haal de poten uit de bouillon, maak ze goed droog en laat ze afkoelen. Verhit de olie en frituur de kippenpoten mooi bruin en krokant. Serveer ze warm met een sambal of sweet chilisaus.

Ayam Bawang Putih