Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Renyah Asam Manis

Gefrituurde kipfilet in een zoetzure saus met ananas


Ingrediënten:

- 2 kipfilets
- 10 eetlepels bloem
- 5 eetlepels maïzena
- 2 eetlepels water
- kwart theelepel bakpoeder
- 1 ei
- zout naar smaak
- peper naar smaak
- olie

Saus:

- 350 ml. bouillon
- 4 schijven ananas
- halve komkommer
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode lombok
- 1 lente-ui
- 4 eetlepels tomatensaus
- 2 theelepels kristalsuiker
- 2 eetlepels rijstazijn
- 2 eetlepels maïzena
- zout
- olie

Bereiding:

Snijd de kipfilets in blokjes, bestrooi ze met peper en zout en laat ze 15 min. staan. Klop het ei los met het water en zout en houd dit apart. Zeef de bloem met het bakpoeder en de maïzena. Haal de stukjes kip door het ei, daarna door het bloemmengsel en frituur ze in hete olie bruin en gaar, laat ze uitlekken.

Pers de knoflook uit en snipper de ui. Snijd de schijfjes ananas in stukken, snijd de lombok in ringen, snijd de komkommer in blokjes, snijd de lente-ui in ringetjes en los de maïzena op in water. Fruit de knoflook en ui tot ze zacht zijn. Voeg de ananas, lombok en komkommer toe. Doe de tomatensaus, zout, suiker en azijn er bij en breng het aan de kook. Schenk de bouillon er bij en kook het geheel even door. Roer de lente-ui en de gebakken kip er door en bind de saus met de maïzena.

Ayam Renyah Asam Manis