Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

Sateh Ikan Kembung

Pittige makreel geregen aan serehstengels


IngrediŽnten:

- 500 gr. makreel
- 10 daun djeruk purut
- 25 serehstengels

Bumbu:

- 10 sjalotten
- 6 rode lomboks
- 4 teentjes knoflook
- 2 serehstengels
- 2 kemirienoten
- 4 cm. djahe
- 3 cm. kunyit
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel trassi
- zout

Bereiding:

Hak het visvlees fijn en snipper de daun djeruk purut heel fijn. Pel de serehstengels tot je alleen het witte gedeelte overhoudt. Pof de kemirienoten en ketumbar in een droge koekenpan. Snipper het witte deel van de sereh voor de bumbu heel fijn. Snipper de sjalotjes, lomboks en knoflook. Maal de bumbu tot een gladde pasta in de blender. Meng het visvlees met de daun djeruk purut en de bumbu. Maak hiervan kleine balletjes en steek ze aan de serehstengels. Leg de spiesjes in de koelkast om op te stijven en gril ze dan mooi van kleur.

Sateh Ikan Kembung
Download het recept
Moment geduld!