Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Soto Tangkar

Pittige rundvleessoep met kokosmelk


Ingrediënten:

- 1 kg. runderlappen
- 2 ltr. water
- 1 ltr. santen
- 4 daun salam
- 2 daun djeruk purut
- 2 serehstengels
- 4 cm. laos
- 1 lente-ui
- bawang goreng
- emping
- 4 eetlepels olie

Bumbu:

- 40 gr. gula merah
- 10 sjalotten
- 8 rode lomboks
- 8 teentjes knoflook
- 10 kemirienoten
- 4 theelepels ketumbar
- 2 theelepels peperkorrels
- 1 theelepel djinten
- zout naar smaak

Bereiding:

Snijd de lente-ui in ringen. Breng het water aan de kook en stoof het vlees half gaar. Kneus de serehstengels en de laos, rooster de ketumbar, kemirienoten en de peperkorrels. Snipper de sjalotjes, lomboks en knoflook fijn. Hak de gula merah in kleine stukjes. Maal in de vijzel de bumbu tot een pasta, verhit de olie en fruit de bumbu tot het gaat geuren. Voeg de sereh, daun salam, laos en djeruk purut toe en fruit dit even mee. Doe de kruiden en de santen bij het vlees, breng het aan de kook en stoof het vlees op zacht vuur gaar. Haal het vlees uit de bouillon, snijd het in reepjes en doe het terug in de pan. Strooi de lente-ui en bawang goreng over de soto en serveer met de emping.

Soto Tangkar