Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sateh Ayam Tiga

Gepaneerde kip spiesjes

Sateh Ayam Tiga | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 500 gr. kipfilet
- 2 kemirienoten
- 4 teentjes knoflook
- 2 eieren
- paneermeel
- peper
- zout

Bereiding:

Snijd de kipfilets in repen van 3x2 cm. Rooster de kemirienoten, hak ze fijn en pers de knoflook uit. Meng dit met de kipreepjes, peper en zout laat het een uur marineren. Klop de eieren los. Rijg drie reepjes kip aan een satehstokje, haal ze door het geklopte ei en daarna door het paneermeel, herhaal dit eventueel een paar keer. Zorg ervoor dat de kip helemaal bedekt is. Laat de satehs wat drogen en bak ze daarna in hete olie mooi bruin en krokant. Serveer de sateh met chilisaus.

Sateh Ayam Tiga