Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Gulai Ayam

Pittige kippenpoten gestoofd in kokosmelk


Ingrediënten:

- 8 kippenpoten
- 1 ltr. santen
- 4 cm. laos
- 2 serehstengels
- halve eetlepel asem
- halve eetlepel water
- 3 daun djeruk purut
- 3 eetlepels olie

Bumbu:

- 5 rode lomboks
- 7 gedroogde pepers
- 10 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 2 cm. djahe
- 5 cm. kunyit
- 5 kemirienoten
- zout naar smaak
- suiker naar smaak
- mespunt djinten

Bereiding:

Plet de serehstengels en rasp de laos. Los de asem op in het water. Rooster de kemirienoten in een droge koekenpan. Snijd de lomboks, gedroogde lomboks, sjalotjes en knoflook fijn. Maal alle ingredienten voor de bumbu fijn in de vijzel. Verhit de olie in een wok en fruit de bumbu samen met de djeruk purut, laos en serehstengels tot de geuren vrijkomen. Voeg de kip toe, bak dit even mee en voeg dan het asemwater en de santen toe. Breng het aan de kook en laat de kip op zacht vuur gaar koken.

Gulai Ayam