Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Telor Sambal Peteh

Sambal met gefrituurde eieren en peteh


Ingrediënten:

- 5 eieren
- 10 petehbonen
- 5 eetlepels olie

Bumbu:

- 5 rode lomboks
- 10 rawits
- 5 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 1 tomaat
- 1 daun djeruk purut
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel suiker

Bereiding:

Kook de eieren hard, laat ze in koud water schrikken en pel ze. Droog de eieren en bak ze in hete olie mooi goudbruin. Snipper de sjalotjes en knoflook. Ontvel en ontpit de tomaat. Snijd de lomboks en rawits fijn. Snijd de daun djeruk purut zo fijn mogelijk en maal van de bumbu een pasta. Bak de sambal in de olie tot de gewenste dikte en voeg dan de petehbonen en de eieren toe. Roer het geheel goed door en serveer met witte rijst.

Telor Sambal Peteh