Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Smoor Betawi

Gestoofd rundvlees met aardappels in ketjapsaus


Ingrediënten:

- 1 kg. rundvlees
- 6 aardappelen
- 1 ltr. water
- 3 dl. ketjap manis
- 1 kaneelstokje
- 4 kruidnagels
- 4 daun salam
- 4 eetlepels olie

Bumbu:

- 12 sjalotten
- 10 kemirienoten
- 8 teentjes knoflook
- halve nootmuskaat
- 1 theelepel peper
- 2 theelepels zout

Bereiding:

Snijd het rundvlees in stukken. Schil de aardappels, snijd ze in vieren bak ze even in hete olie bruin en laat ze daarna uitlekken. Rasp de nootmuskaat. Snipper de sjalotten en knoflook. Maal van de bumbu een pasta in de vijzel en fruit die in hete olie tot het gaat geuren. Voeg het vlees toe en bak totdat het van kleur verandert. Doe het water, kaneel, daun salam, kruidnagels en ketjap manis er bij en breng het geheel aan de kook. Voeg op het laatst de aardappels toe en stoof ze gaar. Laat de saus indikken en serveer met witte rijst.

Smoor Betawi