Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Pepes Kembung Bumbu Rujak

Gestoomde pakketjes met pittige makreel in bananenblad


Ingrediënten:

- 600 gr. makreel
- 3 serehstengels
- 3 daun djeruk purut
- 2 eetlepels asemwater
- 3 eetlepels olie
- bananenblad

Bumbu:

- 7 sjalotten
- 6 rode lomboks
- 6 kemirienoten
- zout
- suiker

Bereiding:

Meng voor het asemwater 1,5 eetlepel water met een halve eetlepel asempasta. Knip het bananenblad in stukken van 25x25 cm. Snijd de serehstengels en de daun djeruk purut zo fijn mogelijk. Hak het vlees van de makreel fijn. Pof de kemirienoten in een droge koekenpan en snipper de sjalotjes en lomboks. Maal de bumbu fijn in de vijzel tot je een pasta hebt en fruit dit met de sereh en daun djeruk purut in hete olie tot het gaat geuren. Voeg het asemwater toe, roer het geheel goed door en haal het van het vuur. Leg wat vis op een stuk bananenblad, vouw het pakketje dicht en stoom de pakketjes in 30 min. gaar.

Pepes Kembung Bumbu Rujak