Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Mie Ayam Paksoi

Mie met kippengehakt en paksoi in pittige bouillon


Ingrediënten:

- 250 gr. eiermie
- 150 gr. kippengehakt
- 100 gr. paksoi
- 7,5 dl. bouillon
- 4 teentjes knoflook
- 1 rode lombok
- 2 eetlepels ketjap asin
- 1 eetlepel sambal lampung
- halve theelepel sesamolie
- 1 eetlepel olie
- peper
- zout

Bereiding:

Hak twee teentjes knoflook en de lombok fijn. Snijd de andere teentjes knoflook in dunne plakjes, bak ze goudbruin, haal ze uit de pan en houd dit apart. Snijd de paksoi in stukken, kook het kort en laat het uitlekken. Kook de mie gaar. Fruit de knoflook en de lombok in olie tot het gaat geuren. Voeg het gehakt toe en bak tot het van kleur verandert. Doe de rest van de kruiden er bij en bak het gehakt droog. Doe de bouillon en de ketjap in een pan en breng het aan de kook. Verdeel de mie over kommen, bestrooi het met het gehakt, verdeel de paksoi er over en schenk de bouillon er bij. Garneer met de gebakken plakjes knoflook.

Mie Ayam Paksoi