Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Mie Ayam Bangka

Eiermie met kip en paksoi geserveerd met kippenbouillon


Ingrediënten:

- 1 pak eiermie
- 500 gr. kipfilet
- 150 gr. champignons
- 300 gr. paksoi
- 200 gr. tauge
- 4 teentjes knoflook
- 2 lente-uitjes
- 3 dl. water
- 4 eetlepels oestersaus
- 4 eetlepels ketjap asin
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel sesamolie
- 1 theelepel peper
- 2 theelepels zout
- 4 eetlepels olie
- kippenbouillon
- bawang goreng

Bereiding:

Kook de eiermie volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Laat het uitlekken en meng er de sesamolie en een eetlepel gewone olie door. Snijd de paksoi in repen en kook het kort. Was de tauge in warm water en laat het uitlekken. Hak de knoflook en lente-uitjes fijn, snijd de kip zo klein mogelijk en snijd de champignons in plakjes. Fruit de knoflook in wat olie en voeg de kip toe, bak totdat de kip van kleur verandert. Doe de champignons er bij en bak nog even door. Voeg de kruiden, het water, oestersaus en de ketjap toe en stoof de kip gaar en droog.

Verdeel de eiermie over schaaltjes met wat tauge en paksoi. Leg er wat kip met champignons op en bestrooi met bawang goreng en lente-ui. Serveer de kippenbouillon er apart bij.

Mie Ayam Bangka