Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Lemper Daging Sapi

Kleefrijstrolletjes gevuld met gehakt

Lemper Daging Sapi | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 250 gr. ketan
- 5 dl. dikke santen
- 2 daun salam
- 1 serehstengel
- zout

Vulling:

- 250 gr. rundergehakt
- 2 dl. santen
- 4 daun djeruk purut
- 1 daun salam
- 1 eetlepel asemwater
- 2 eetlepels olie

Bumbu:

- 7 sjalotten
- 5 teentjes knoflook
- 5 kemirienoten
- 1 eetlepel ketumbar
- 1 theelepel djinten
- 1 eetlepel suiker
- bananenblad

Bereiding:

Kneus de serehstengel en snijd de sjalotjes en knoflook fijn. Rooster de ketumbar, djinten en de kemirienoten in een droge koekenpan. Snijd het bananenblad in 12 stukken. Week de ketan 2 uur in water, was het daarna goed en stoom het 15 min. Breng de santen aan de kook met de daun salam, sereh, zout en de gestoomde ketan en kook totdat alle santen is opgenomen door de ketan. Haal het van het vuur en verdeel de ketan in twaalf gelijke porties.

Maal de bumbu tot een pasta en fruit die in olie tot het gaat geuren. Doe het gehakt er bij met de daun djeruk purut, daun salam, asemwater en de santen. Breng dit aan de kook en kook tot het gehakt gaar is. Maak met behulp van een lempervorm de lempers. Rol ze in bananenbladeren, sluit de rolletjes goed af en stoom ze gaar.

Lemper Daging Sapi