Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bebek Cabe Hijau

Gestoofde eend in een pittige kokosmelksaus

Bebek Cabe Hijau | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Gisela Schlechter


Ingrediënten:

- 1 eend
- 2 serehstengels
- 4 daun djeruk purut
- 400 ml. water
- 2 dl. santen
- 4 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel asempasta
- 4 eetlepels olie

Bumbu:

- 8 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 300 gr. groene lomboks
- 4 kemirienoten
- 4 cm. djahe
- 4 cm. laos
- 4 cm. kunyit
- 2 theelepel peper
- 1 theelepel kristalsuiker
- zout naar smaak

Bereiding:

Snijd de witte delen van de serehs zo klein mogelijk. Snijd de eend in stukken en smeer die in met zout en het citroensap en laat dit 30 min. intrekken. Snipper de sjalotjes, knoflook en lomboks fijn. Schil de djahe, laos en kunyit en snijd ze fijn. Maal de ingredienten voor de bumbu tot een pasta en fruit die in wat olie tot de geuren vrij komen. Doe de sereh, daun djeruk purut en de asem er bij en stoof de kruiden gaar. Voeg de eend toe en roerbak tot de kleur is veranderd. Doe het water en de santen er bij en stoof de eend langzaam gaar.

Bebek Cabe Hijau