Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Pedis Tiga

Pittige kip in een kruidige rode saus

Ayam Pedis Tiga | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 1 kg. kipfilet
- 2 uien
- 5 rode lomboks
- 1 schijf laos
- 1 schijf djahe
- 1 daun salam
- 3 tenen knoflook
- 6 kemirienoten
- trassi
- zout
- halve theelepel kunyit
- 1 eetlepel sambal
- water
- 1 blik tomatenpuree
- suiker
- 3 eetlepels olie

Bereiding:

Snijd de kipfilet in kleine blokjes. De uien en lomboks in ringen snijden en deze fruiten in hete olie samen met de laos, djahe en salam. Pers de knoflook en hak de kemirienoten en de djahe fijn. Voeg dit toe samen met overige ingredienten behalve de tomatenpuree. Roer het geheel goed door elkaar. Voeg nu de tomatenpuree en de suiker toe en verdun het geheel met het water, maar de saus moet nog wel wat dikkig blijven. Doe de kip erbij en laat die in de saus gaar sudderen. Haal de laos en daun salam eruit voor het serveren.

Ayam Pedis Tiga