Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Es Kelapa Melon

Koud drankje met meloen, jonge kokos en agar-agar


Ingrediënten:

- halve cantaloupe meloen
- 1 zak kelapa muda
- 1 zakje agar-agar
- 1 ltr. water
- 5 eetlepels kristalsuiker
- sinaasappelsiroop naar smaak
- gestampte ijsblokjes

Bereiding:

Meng het water met sinaasappelsiroop en breng dit aan de kook. Roer de agar-agar hier door tot de agar is opgelost. Giet dit mengsel in een vuurvaste schaal en laat het volledig afkoelen, snijd het daarna in blokjes. Schil en snijd de meloen in blokjes. Laat de kelapa muda half ontdooien in een ruime schaal. Kook een kopje water en los daarin de suiker op. Doe alle ingrediënten met nog wat extra sinaasappelsiroop bij de kelapa muda, doe het gestampte ijs er bij en laat alles in de koelkast goed koud worden.

Es Kelapa Melon