Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Percik

Kip in kruidige kokosmelk van de barbecue


Ingrediënten:

- 1 kip
- 4 theelepels asem
- 1 dl. water
- 3 dl. dikke santen

Bumbu:

- 7 sjalotten
- 4 tenen knoflook
- 2 cm. djahe
- 1 serehstengel
- 1 theelepel kaneel
- 4 rode lomboks
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel peperkorrels

Bereiding:

Snipper de sjalotten, pers de knoflook en snijd de lomboks fijn. Snijd de kip in 6 stukken. Meng de asem met het water. Maak de ingrediënten voor de bumbu fijn tot je een pasta hebt. Meng de bumbu met het asemwater en de santen. Marineer hiermee de kip tenminste 3 uur of een hele nacht in de koelkast. Rooster de kip op een houtskoolvuurtje gaar in ca. 40 min.

Ayam Percik