Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Pangsit Gulung Kuah

Gefrituurde pangsit in bouillon met Chinese kool


Ingrediënten:

- 12 Won Ton deegvellen
- 1 lente-ui
- bawang goreng
- olie

Vulling:

- 200 gr. kippengehakt
- 1 teentje knoflook
- 1 lente-ui
- 1 eiwit
- half kippenbouillonblokje
- halve theelepel sesamolie

bouillon:

- 1 ltr. water
- 100 gr. Chinese kool
- 2 teentjes knoflook
- 2 kippenbouillonblokjes

Bereiding:

Pers voor de vulling de knoflook en snijd de lente-ui in ringen. Klop het eiwit los. Meng het gehakt met de knoflook, lente-ui, eiwit en sesamolie en verkruimel het bouillonblokje hier in. Kneed het gehakt goed door. Leg op elk won ton vel een lepel gehakt en vouw ze dicht. Verhit voldoende olie, frituur de pangsits goudbruin en laat ze uitlekken.

Snijd de Chinese kool in repen en spoel ze af onder de kraan. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Breng het water met de bouillonblokjes en de knoflook aan de kook. Doe de kool er bij en laat de kool slinken. Verdeel de bouillon en pangsits over kommen en bestrooi het met bawang goreng en de lente-ui. Serveer meteen om de pangsits nog een beetje knapperig te houden.

Pangsit Gulung Kuah