Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Bangket Djahe

Gemberkoekjes met kaneel

Kue Bangket Djahe | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub


Ingrediënten:

- 500 gr. sagomeel
- 175 ml. santen
- 100 gr. gula merah
- 100 gr. poedersuiker
- 100 gr. margarine
- 1 kaneelstokje
- 50 gr. djahe
- 1 eidooier
- 1 theelepel kaneel

Bereiding:

Schil en rasp de gember. Meng het sagomeel met de kaneel, rooster het 15 min. in een droge koekenpan op laag vuur en schep het regelmatig door. Breng de santen met de gula merah, kaneelstokje en djahe aan de kook tot de suiker is opgelost, laat het afkoelen en verwijder dan het stokje. Klop de margarine met de eidooier en poedersuiker tot een gladde massa. Roer het sagomeel er beetje bij beetje door en roer het elke keer goed door. Roer de afgekoelde santen geleidelijk door het beslag. Maak een bol van het deeg, rol het in huishoudfolie en laat het in de koelkast stevig worden.

Verwarm de oven voor op 150 graden. Rol het deeg niet te dun uit en snijd koekjes uit het deeg. Leg ze op een ingevet bakblik en bak ze in 20 min. gaar. Laat ze goed afkoelen voordat je ze serveert.

Kue Bangket Djahe