Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Goreng Hati Sapi Kentang

Gestoofde runderlever in pittige kokosmelk met peteh


Ingrediënten:

- 250 gr. runderlever
- 250 gr. aardappelen
- 2 dl. santen
- 8 sjalotten
- 5 gedroogde pepers
- 2 rode lomboks
- 2 teentjes knoflook
- 5 petehbonen
- 1 serehstengel
- 2 daun salam
- 4 cm. laos
- zout naar smaak
- 3 eetlepels olie

Bereiding:

Kook de lever gaar en snijd het in blokjes. Snijd de aardappelen in blokjes en halveer de petehbonen. Maal de gedroogde pepers fijn. Rasp de knoflook en de laos en snijd het wit van de sereh zo klein mogelijk. Snijd de sjalotten en lomboks in ringen. Verhit de olie in de wok en fruit de sjalotten totdat ze zacht zijn en voeg dan de knoflook toe. Voeg de daun salam, laos en de sereh toe en schep een paar keer door. Doe de lever en de santen er bij en breng het aan de kook. Voeg de aardappels, petehbonen en de lomboks toe en stoof totdat de aardappels gaar zijn en de saus is ingedikt.

Sambal Goreng Hati Sapi Kentang