Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Peteh Ketjap

Gestoofde kip in kruidige saus met petehbonen

Ayam Peteh Ketjap | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 400 gr. kipfilet
- 50 ml. ketjap manis
- 1 kopje water
- 1 zak petehbonen
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 2 lente-uien
- 1 rode lombok
- 2 theelepels sambal oelek
- 3 theelepels maizena
- 1 theelepel suiker
- 2 eetlepels olie
- paar druppels sesamolie
- peper

Bereiding:

Snijd de uien grof en snipper de knoflook. Verhit de olie in een wok en fruit de uien en knoflook glazig. Snijd intussen de kipfilet in smalle reepjes en voeg het toe aan de uien. Bak de kip rondom lichtbruin. Snijd de lombok fijn en voeg de peper, petehbonen, sambal, suiker en ketjap toe. Voeg het water toe en laat het stoven tot de kip gaar is. Meng de maizena met een scheutje water, roer het goed door en voeg het bij de saus. Roer de saus goed door zodat het gaat binden. De sesamolie en gesneden lente-uitjes toevoegen en direct opdienen.

Ayam Peteh Ketjap