Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sop Buah-Buahan Laut

Soep van zeevruchten met paksoi


Ingrediënten:

- 300 gr. inktvis
- 200 gr. garnalen
- 150 gr. tahu
- 100 gr. paksoi
- 1 ltr. bouillon
- 5 surimisticks
- 3 teentjes knoflook
- 1 lente-ui
- bawang goreng
- peper naar smaak
- nootmuskaat naar smaak
- zout naar smaak
- olie

Bereiding:

Maak de inktvis schoon en snijd het in ringen. Snijd de surimi in stukken. Snijd de tahu in blokjes. Snijd de paksoi in dunne repen. Snijd de lente-ui in ringen en rasp de knoflook. Verhit een beetje olie in een wok en fruit de knoflook met peper, nootmuskaat en wat zout. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Voeg de tahu toe en kook het voor enkele min. door. Voeg de garnalen, lente-ui, surimi en de inktvis toe en kook het geheel totdat de garnalen bijna gaar zijn. Voeg de paksoi toe en kook totdat de paksoi is geslonken. Bestrooi de soep met de bawang goreng voor het serveren.

Sop Buah-Buahan Laut