Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tahu Kipas

Gefrituurde gevulde tahu met een pittige saus


Ingrediënten:

- 100 gr. kippengehakt
- 1 blok tahu
- 8 grote garnalen
- 1 eetlepel lente-ui
- 1 eetlepel selderie
- zout naar smaak
- peper naar smaak
- olie om te frituren

Beslag:

- 100 gr. bloem
- 2 eetlepels rijstmeel
- voldoende water
- zout
- peper

Saus:

- 1 dl. water
- 6 teentjes knoflook
- 6 rode lomboks
- 2 sjalotjes
- 1 theelepel azijn
- 1 theelepel suiker

Bereiding:

Snijd de lente-ui en selderie fijn. Meng dit met wat zout en peper door het kippengehakt. Snijd de tahu in 4 dikke plakken en snijd de plakken diagonaal door midden. Hol de tahu aan de schuine kant uit. Vul de holtes met het gehaktmengsel en druk er een garnaal in, laat de staart uitsteken. Meng voor het beslag de ingrediënten goed door elkaar tot je een beslag hebt wat niet te dun, maar ook niet te dik is. Doop de tahu in het beslag en frituur ze in hete olie mooi bruin en krokant. Laat ze uitlekken in een vergiet. Snijd voor de saus de lomboks, knoflook en sjalotjes fijn en maal het daarna in de vijzel. Breng het water aan de kook en voeg alle saus ingrediënten toe. Serveer de tahu met de saus.

Tahu Kipas