Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Nasi Liwet Kari Ayam

Gele rijst met kipfilet


Ingrediënten:

- 250 gr. kipfilet
- 750 gr. rijst
- 8 dl. kippenbouillon
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 rode lomboks
- 2 lente-uitjes
- 1 theelepel kerriepoeder
- halve theelepel peper
- bawang goreng
- korianderblaadjes
- 2 eetlepels olie

Bereiding:

Was de rijst totdat het water helder blijft. Hak de uien grof, snijd de kipfilets in blokjes, snijd de lomboks en lente-uitjes in dunne ringen, snijd de koriander fijn en pers de knoflook uit. Fruit de knoflook en de uien totdat de geuren vrijkomen. Voeg de kip toe en bak totdat het van kleur verandert. Bak de lomboks mee totdat ze zacht worden. Roer de rijst, peper, kerrie en zout er door. Giet de kippenbouillon er bij en kook de rijst gaar en droog. Strooi de koriander en de bawang goreng over de rijst en serveer meteen.

Nasi Liwet Kari Ayam