Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

Gulai Tempeh Cabe Hijau

Gestoofde tempeh en ribbetjes in kokosmelk


IngrediŽnten:

- 300 gr. tempeh
- 250 gr. ribben
- 4 dl. santen
- 1 ltr. water
- 5 groene lomboks
- 2 daun djeruk purut
- 1 serehstengel
- 1 eetlepel asemwater

Bumbu:

- 10 rode lomboks
- 5 sjalotten
- 2 cm. djahe
- 1 cm. kunyit
- 2 cm. laos
- 2 theelepels zout

Bereiding:

Snijd de tempeh in stukken en de groene lomboks in schuine ringen. Kneus de serehstengel. Snijd de rode lomboks, sjalotten, djahe, kunyit en laos fijn. Maal de bumbu tot een pasta. Kook de ribben in het water gaar. Verhit voldoende olie en frituur de tempeh droog en bruin, laat het op keukenpapier uitlekken. Fruit de bumbu in wat olie totdat het gaat geuren. Doe de ribbetjes, lomboks, sereh, asemwater en daun djeruk purut er bij en roer goed door. Voeg de tempeh en santen toe, breng het geheel aan de kook en laat de saus indikken.

Gulai Tempeh Cabe Hijau
Download het recept
Moment geduld!