Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Tapeh Singkong Almond

Cake van gegiste cassave met amandel


Ingrediënten:

- 125 gr. tapeh singkong
- 125 gr. bloem
- 125 gr. margarine
- 150 gr. suiker
- 50 ml. santen
- 7 eidooiers
- 3 eiwitten
- 50 gr. amandelschaafsel

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden. Smelt de margarine en zeef de bloem. Meng de tapeh met de santen en laat het even staan. Mix de eiwitten stijf. Klop de eidooiers met de suiker luchtig en doe dit beetje bij beetje bij de tapeh en mix weer tot alles goed is gemengd. Voeg afwisselend de bloem en de margarine aan de tapeh toe en roer totdat alles goed is gemengd. Spatel voorzichtig de eiwitten door het beslag. Doe het beslag in een ingevette vorm of een vorm die met bakpapier is bekleed. Strooi het amandelschaafsel er over heen en bak de cake in ca. 45 tot 60 min. gaar en lichtbruin.

Kue Tapeh Singkong Almond