Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

Pecak Ikan Mas

Gegrilde karper met een scherpe tomatensaus


IngrediŽnten:

- 1 karper
- 100 gr. tomaten
- 100 gr. groene lomboks
- 3 sjalotten
- 4 cm. djahe
- 1 dl. warm water
- 2 theelepels limoensap
- 1 theelepel zout

Bereiding:

Maak de vis goed schoon en kerf met een scherp mes de vis iets in. Besprenkel de vis met limoensap en zout en laat het een uur marineren. Leg de vis dan onder de gril en gril het gaar. Snijd een kruisje onder in de tomaten, leg ze 3 min. in kokend water en dompel ze daarna in koud water. Ontvel de tomaten en verwijder de zaadjes. Snijd de tomaten, lomboks en djahe fijn. Verhit de olie en fruit de tomaten, lomboks, sjalotten en djahe tot de sjalotjes glazig zijn. Laat dit wat afkoelen en blend dit tot een pasta. Meng de pasta met het warme water en wat zout, bestrijk de vis met de saus en druk lichtjes aan zodat de saus in de vis trekt.

Pecak Ikan Mas
Download het recept
Moment geduld!