Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Goreng Bawang

Gefrituurde kipfilet in een krokant jasje


Ingrediënten:

- 500 gr. kipfilet
- olie
- chilisaus

Bumbu:

- 3 teentjes knoflook
- 3 sjalotten
- 1 eetlepel ketjap asin
- peper
- zout

Paneer:

- 100 gr. bloem
- 50 gr. rijstmeel
- 1 eetlepel maïzena
- halve theelepel zwarte peper
- halve theelepel knoflookpoeder
- zout

Bereiding:

Snijd de kipfilets in blokjes. Snipper de sjalotjes en knoflook. Wrijf de bumbu tot een pasta en meng het met de kip. Laat dit een uur marineren zodat de smaak goed in de kip kan trekken. Meng de ingredienten om te paneren in een kom en meng het goed door elkaar. Rol de kip hierdoor totdat het helemaal bedekt is. Frituur de kip in hete olie tot mooi bruin krokant en gaar. Serveer warm met chilisaus.

Ayam Goreng Bawang