Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Pepes Cumi Berisi Bumbu

Gevulde inktvissen met kruiden en zure stervrucht


Ingrediënten:

- 500 gr. hele inktvissen
- 50 gr. daun kemangi
- 2 eieren
- 2 lente-uitjes
- 5 belimbing wuluh
- 3 serehstengels
- daun salam
- bananenblad

Bumbu:

- 10 sjalotten
- 6 rode lomboks
- 4 teentjes knoflook
- 4 kemirienoten
- 1 tomaat
- 2 cm. kunyit
- 2 cm. djahe
- 1 theelepel zout

Bereiding:

Breek de eieren in een kommetje en kluts ze los. Maak de inktvissen schoon en verwijder het harde nerfje. Snijd de serehstengels zo fijn mogelijk. Snijd de belimbing wuluh in dunne plakjes. Snijd de lente-uitjes in dunne ringen. Snipper de sjalotjes, lomboks en knoflook. Schil de kunyit en djahe en snijd ze fijn. Ontvel de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd het in stukjes. Pof de kemirienoten in een droge koekenpan.

Maal de bumbu tot een pasta en meng dit met de eieren, daun kemangi, sereh, belimbing wuluh en de lente-uitjes. Vul de inktvissen met dit mengsel, maak ze dicht met cocktailprikkers en laat ze een half uur liggen. Snijd het bananenblad in stukken en leg op elk stuk een gevulde inktvis, een daun salam en nog wat bumbu. Vouw het bananenblad dicht en prik het vast met een cocktailprikker. Stoom ze in 30 min. gaar en leg ze dan even op de gloeiende kolen van de barbecue om te drogen.

Pepes Cumi Berisi Bumbu