Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Goreng Kalasan

Droog en krokant gefrituurde kip


Ingrediënten:

- 1 kg. kip
- 2 eetlepels limoensap
- 2 teentjes knoflook
- 5 dl. kokoswater
- 50 gr. gula djawa
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 daun salam
- olie

Bumbu:

- 8 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 1 cm. laos
- peper
- zout

Bereiding:

Pers de 2 teentjes knoflook. Smeer de kip in met zout, knoflook en limoensap en laat het minstens een uur marineren. Snijd de sjalotjes, knoflook en laos fijn en maal de bumbu tot een pasta. Kook de kip in het kokoswater met de kruidenpasta, daun salam, gula djawa en de ketjap en kook tot al het water is verdampt. Dep de kip droog en laat het afkoelen. Verhit olie om te frituren en frituur de kip mooi bruin.

Ayam Goreng Kalasan