Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Putih

Kip gestoofd in kokosmelk met heerlijke kruiden


Ingrediënten:

- 5 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 1 schijf djahe
- 1 kip
- 5 kemirienoten
- 2 theelepels ketumbar
- 1 theelepel djinten
- 1 theelepel witte peper
- 1 theelepel asem
- 1 serehstengel
- 3 eetlepels olie
- 3 daun djeruk purut
- 3 daun salam
- 3 kruidnagels
- 2,5 dl. dikke santen
- zout

Bereiding:

Pel de sjalotjes en knoflook en snipper deze heel fijn. Schil de djahe en snijd het heel fijn. Snijd de kip in stukken. Wrijf voor de bumbu de kemirienoten met de ketumbar, djinten sjalotjes, knoflook, djahe, asem en peper in een vijzel fijn. Marineer de kipstukjes ongeveer 30 min. in de bumbu. Kneus de serehstengel. Verhit olie in een wok en roerbak de kip met de djeruk purut, daun salam, sereh en de kruidnagels ca. 3 min. Doe de santen met de overgebleven bumbu en zout naar smaak in de wok en laat de kip op een laag vuur onder regelmatig omscheppen in ca. 25 min. gaar stoven.

Ayam Putih