Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Panir Saus Nanas

Gepaneerde vis met een zoete ananassaus


Ingrediënten:

- 500 gr. visfilet
- 150 gr. panko
- 2 eiwitten
- 2 theelepels citroensap
- peper
- zout
- olie om te frituren

Saus:

- 6 schijven ananas
- 1 dl. water
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 rode lomboks
- 2 cm. djahe
- 4 eetlepels tomatensaus
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel suiker
- 1 theelepel maïzena
- 1 eetlepel olie

Bereiding:

Klop de eiwitten los. Snijd de ananas in stukken en snijd de ui zo klein mogelijk. Pers de knoflook en rasp de djahe. Snijd de lomboks over de lengte door, ontpit ze en snijd ze in de lengte in dunne reepjes. Los de maïzena op in een beetje water. Besprenkel de visfilets met citroensap, zout en peper en laat dit even intrekken. Haal de filets door het eiwit en daarna door de panko. Verhit ruim olie en frituur de vis bruin en gaar, laat ze uitlekken.

Verhit de olie en fruit de knoflook, ui en djahe tot het gaat geuren. Voeg de lomboks toe en bak het even mee. Voeg het water, tomatensaus, suiker, zout en ananas toe en roer het geheel goed door. Bind de saus met de maïzena. Leg voor het serveren de vis in de saus en serveer meteen.

Ikan Panir Saus Nanas