Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Masak Hijau

Gestoofde kip in een pittige groene saus


Ingrediënten:

- 1 kip
- 7,5 dl. santen
- 1 citroen
- 5 sjalotten
- 3 kruidnagels
- 10 kerrieblaadjes
- 2 kardemompeulen
- 1 steranijs
- 1 kaneelstokje
- 2 eetlepels olie
- zout

Bumbu:

- 150 gr. groene lomboks
- 6 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 4 kemirienoten
- 4 cm. kunyit
- 4 cm. djahe
- 1 eetlepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- kwart theelepel anijszaad
- 2 theelepels peperkorrels
- zout

Bereiding:

Snijd de kip in 8 stukken, spoel ze af onder de kraan en dep ze droog. Marineer de kip in het citroensap en zout en laat het ca. 15 min. intrekken. Schil de kunyit en djahe en snijd het fijn. Kneus de kardemompeulen. Snipper de lomboks, sjalotjes en knoflook fijn. Rooster de ketumbar, anijszaden, peperkorrels en de kemirienoten in een droge koekenpan. Maal dit met de overige ingrediënten voor de bumbu tot een pasta.

Verhit de olie en fruit de bumbu tot de geuren vrijkomen. Voeg de kruidnagels, kaneelstokje, kardemom en de steranijs toe en schep het even door. Voeg de kip toe en bak de kip rondom bruin. Giet de santen er bij, voeg de kerrieblaadjes toe en kook de kip gaar. Haal de kip uit de saus en kook de saus in tot hij gebonden is.

Ayam Masak Hijau