Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kakap Goreng Asem Pedis

Gebakken red snapper in een hete kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 400 gr. red snapper
- 50 gr. rode rawits
- 1,5 dl. dikke santen
- 5 lente-uitjes
- 2 daun salam
- 2 daun djeruk purut
- 2 limoenen
- olie

Bumbu:

- 100 gr. rode lomboks
- 10 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 2 tomaten
- 1 schijfje kunyit
- 1 schijfje djahe

Bereiding:

Snijd de lente-uitjes in ringen. Verhit de olie en frituur de vis mooi bruin. Snijd de lomboks, sjalotjes, knoflook en tomaten fijn. Schil de kunyit en djahe. Maal de bumbu tot een pasta en fruit die in wat olie totdat het gaat geuren. Voeg de santen, lente-ui, daun djeruk purut en daun salam toe en breng het al roerend aan de kook. Leg de vis in de saus, voeg peper en zout naar smaak toe en strooi de hele rawits over het gerecht. Laat de smaken goed in de vis trekken. Serveer de limoenen in parten bij de vis.

Kakap Goreng Asem Pedis