Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Singkong Balado Dua

Cassave kroepoek bedekt met een zoete hete saus


Ingrediënten:

- 1 kg. cassave
- 150 gr. rode lomboks
- 8 sjalotten
- 3 dl. kokend water
- 2 eetlepels suiker
- 2 theelepels kapur sirih
- zout
- olie

Bereiding:

Schil en was de cassave. Los de kapur sirih op in het water en roer het door. Snijd de cassave in hele dunne plakjes en week het 1 uur in het kapur sirihwater. Droog de plakjes en frituur ze in hete olie gaar en droog, laat ze uitlekken in een vergiet. Snijd de lomboks en sjalotjes fijn, maal ze tot een pasta en fruit die in wat olie tot het gaat geuren. Voeg de suiker en het zout toe en roer totdat de suiker is opgelost. Voeg de cassave toe en zorg er voor dat de kroepoek volledig is bedekt met de saus.

Singkong Balado Dua