Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Lontong Sayur Betawi

Gestoofde jonge papaya met kouseband en lontong


Ingrediënten:

- 500 gr. onrijpe papaya
- 10 slierten kouseband
- 3 eetlepels ebi
- 1,5 ltr. santen
- 2 serehstengels
- 3 cm. laos
- 2 daun salam
- 1 kippenbouillonblokje
- 2 eetlepels olie
- lontong
- bawang goreng
- kroepoek

Bumbu:

- 8 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 7 rode lomboks
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel zout
- halve theelepel peper

Bereiding:

Snijd de lontong in kleinere stukken. Rasp de laos, plet de sereh, schil de papaya en snijd hem in luciferdunne repen. Was de kouseband en snijd het in 3 cm. lange stukken. Snipper de sjalotjes, knoflook en lomboks. Maal dit met de trassi, peper en zout tot een pasta. Fruit de pasta totdat het gaat geuren. Doe de ebi, santen, sereh, laos en de daun salam er bij en breng het geheel aan de kook. Voeg de papaya toe en kook tot die zacht is. Voeg de kouseband en het bouillonblokje toe en kook de boontjes beetgaar. Doe de lontong in een kom en leg de groenten er op met saus. Bestrooi het met bawang goreng en serveer met de kroepoek.

Lontong Sayur Betawi