Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Mie Ramen Bumbu Szechuan

Mie met tomaten en garnalen in kippenbouillon

Mie Ramen Bumbu Szechuan | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 150 gr. mie
- 150 gr. garnalen
- 2 dl. kippenbouillon
- 4 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 2 tomaten
- 1 lente-ui
- 1 cm. djahe
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 eetlepel rijstwijn
- 1 eetlepel ketjap asin
- kwart theelepel chilipoeder
- kwart theelepel suiker
- kwart theelepel zout
- kwart theelepel peper
- 3 eetlepels olie

Bereiding:

Kook de mie gaar, spoel het af met koud water en laat het uitlekken. Snijd de sjalotten en lente-ui in dunne ringen, schil en rasp de djahe en knoflook. Ontvel de tomaten en hak ze fijn. Bestrooi de garnalen met zout en laat ze 15 min. staan. Verhit de olie en bak de garnalen totdat de kleur verandert, schep ze uit de wok en houd ze apart. Fruit in dezelfde olie de sjalotten, djahe en knoflook tot het gaat geuren. Voeg de tomaten, tomatenpuree, chilipoeder, zout, suiker, rijstwijn, ketjap en peper toe en schep alles goed door elkaar. Schenk de bouillon er bij en breng het geheel aan de kook. Voeg de noedels en de garnalen toe, schep het geheel goed door, bestrooi het met de lente-ui en serveer direct.

Mie Ramen Bumbu Szechuan