Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Dadar Telor Bebek Saus Tomat

Omelet met garnalen en krab in tomatensaus


Ingrediënten:

- 100 gr. krab
- 75 gr. garnalen
- 50 gr. doperwten
- 5 eendeneieren
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel peper
- 5 eetlepels olie

Saus:

- 50 gr. wortelen
- 1 prei
- 2 teentjes knoflook
- 2 rode lomboks
- 2 cm. djahe
- 2 dl. water
- 5 eetlepels tomatensaus
- 1 eetlepel margarine
- 2 theelepels suiker
- 1 theelepel azijn
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel maïzena
- 1 kippenbouillonblokje

Bereiding:

Snijd de ui en de knoflook fijn. Leg de garnalen even in kokend water tot ze roze zijn en hak ze daarna fijn. Kluts de eieren met de knoflook, peper en het zout schuimig en roer er de ui, garnalen en de krab door. Verhit de olie en giet het eimengsel er in. Bak hier een omelet van en bak het aan beide kanten bruin. Haal het uit de pan en laat het uitlekken.

Pers de knoflook, snijd de djahe in dunne plakjes, ontpit de lomboks en snijd ze in reepjes. Snijd de prei in dunne ringetjes en snijd de wortelen in luciferdunne reepjes. Los de maïzena op in wat water en roer het goed door. Fruit de knoflook in de margarine tot het gaat geuren. Roerbak de lomboks, djahe, wortel en prei er bij even mee. Schenk het water er bij, verkruimel het bouillonblokje erboven en breng het geheel aan de kook. Voeg de tomatensaus, azijn, zout en suiker toe en kook dit even door. Bind de saus met de maïzena. Leg de omelet op een schaal, schenk de saus er overheen en bestrooi met de erwtjes.

Dadar Telor Bebek Saus Tomat