Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tahu Goreng Berbumbu

Gefrituurde tofu gestoofd in kruidige kokosmelk


Ingrediënten:

- 400 gr. tahu
- 1,5 dl. santen
- 2 daun salam
- 2 cm. laos
- 1 eetlepel asemwater
- olie om te frituren

Bumbu:

- 6 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 4 kemirienoten
- 2 theelepels ketumbar
- 4 theelepels gula djawa
- 1 theelepel zout

Bereiding:

Snijd de tahu in stukken. Schil en rasp de laos. Rooster de kemirienoten en ketumbar in een droge koekenpan. Snipper de sjalotjes en knoflook fijn. Maal de bumbu tot een pasta en fruit dit in een beetje olie samen met de daun salam en laos tot de geuren vrijkomen. Voeg dan de santen en asemwater toe en breng het aan de kook. Leg de tahu in de santen en roer het tijdens het koken goed door. Verhit ruim olie om te frituren. Haal de tahu uit de santen, dep ze droog en frituur de tahu mooi bruin.

Tahu Goreng Berbumbu