Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Asem Pedis

Gestoofde kip in een hete saus


Ingrediënten:

- 1 kg. kip
- 7 dl. water
- 1 daun kunyit
- 1 eetlepel asem
- 1 theelepel zout

Bumbu:

- 15 rode rawits
- 10 sjalotten
- 1 eetlepel gula djawa
- 2 teentjes knoflook
- 2 cm. djahe
- 2 cm. laos

Bereiding:

Snijd de sjalotjes en rawits fijn. Schil de djahe en laos en snijd deze ook fijn. Wrijf de kruiden voor de bumbu tot een pasta. Fruit de bumbu in de wok tot het gaat geuren en voeg de kip toe. Bak de kip even aan en voeg hierna het water toe samen met de asem, zout en de daun kunyit. Stoof de kip gaar en laat het zachtjes doorkoken tot er een saus ontstaat. Schep de saus over de kip en serveer warm.

Ayam Asem Pedis