Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sateh Cumi Bakar Manado

Inktvis spiesjes met een pittige kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 1 kg. inktvis
- 2 dl. santen
- 25 daun kemangi
- 5 daun djeruk purut
- 3 eetlepels asemwater
- 1 theelepel zout
- 3 eetlepels olie

Bumbu:

- 10 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 8 rode lomboks
- 5 kemirienoten
- 3 cm. kunyit
- 2 cm. djahe
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel zout

Bereiding:

Maak de inktvis schoon en zet het in water met zout. Snipper de sjalotjes, knoflook en lomboks. Schil de kunyit en djahe en snijd ze fijn. Maal de bumbu fijn tot je een pasta hebt en fruit dit met de daun djeruk purut in de olie tot het gaat geuren. Doe de santen er bij, roer het goed door en kook de saus in. Voeg de inktvis toe en stoof ze totdat ze van kleur veranderen. Doe dan de kemangi er bij en stoof het even mee. Rijg de inktvis aan satehstokjes en rooster ze op de barbecue bruin. Serveer de sateh met de saus.

Sateh Cumi Bakar Manado