Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Babi Cin Tiga
Babi Ketjap Pedis
Dasar Untuk Ayam
Pecel Telor Dua
Sambal Trassi
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Sambal Bumbu Pecel
Pittige pindasaus voor pecel met groente
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Angela
Ingrediënten:
- 250 gr. geroosterde pinda's
- 25 gr. gula djawa
- 2,5 dl. kokend water
- 4 teentjes knoflook
- 5 rode rawits
- 2 rode lomboks
- 2 cm. kencur
- 3 daun djeruk purut
- 1 theelepel asempasta
- 2 theelepels zout
- halve theelepel trassi
Bereiding:
Snijd de nerven uit de daun djeruk purut en snijd ze zo klein mogelijk. Schil de kencur en snijd het fijn. Hak de gula djawa in kleine stukjes. Snipper de knoflook, rawits en lomboks. Maal alle ingrediënten in de vijzel fijn en voeg al vijzelend het water toe tot de gewenste dikte is bereikt.
Sambal Bumbu Pecel