Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Asem Pedis Dua

Gestoofde tilapia in een hete zure tomatensaus


Ingrediënten:

- 750 gr. tilapia
- 8 tomaten
- 5 dl. water
- 2 serehstengels
- 4 daun djeruk purut
- 2 cm. laos
- 2 cm. djahe
- 1 daun kunyit
- 1 eetlepel limoensap
- 2 theelepels asempasta
- 1 theelepel zout
- suiker
- peper
- 2 eetlepels olie

Bumbu:

- 100 gr. rode lomboks
- 12 sjalotten
- 5 teentjes knoflook

Bereiding:

Rasp de laos, kneus de serehstengels en de djahe. Snijd de tomaten in parten. Wrijf de vis in met zout en limoensap en laat het 15 min. marineren. Snijd de lomboks, knoflook en sjalotjes fijn, maal de bumbu tot een pasta en fruit die in wat olie tot het gaat geuren. Doe de daun kunyit, laos, sereh, djahe, daun djeruk purut, asempasta en het water erbij en breng dit aan de kook. Voeg de vis toe en stoof totdat de vis gaar is. Voeg de tomaten toe en laat het weer koken. Breng het geheel op smaak met peper, zout en een beetje suiker. Verwijder de sereh, djahe en de bladeren voor het opdienen.

Ikan Asem Pedis Dua