Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Nasi Ayam Zukini

Gekookte rijst in kokosmelk met kip en courgette


Ingrediënten:

- 8 kipkarbonades
- 500 gr. courgette
- 300 gr. rijst
- 3 dl. santen
- 5 dl. water
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1,5 theelepel gemalen ketumbar
- 1,5 theelepel djinten
- halve theelepel zwarte peper
- 1 eetlepel citroensap
- 2 theelepels zout
- 2 eetlepels olie
- koriander

Bereiding:

Was de courgette's en snijd ze in dobbelstenen. Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook. Hak wat koriander naar smaak fijn. Verhit de olie op middelhoog vuur. Bestrooi de kip met wat zout en peper. Bak de kip in de olie aan beide zijden bruin. Haal ze uit de pan en houd ze apart. Giet het bakvet uit de pan op 1 eetlepel na en doe het vuur zacht. Fruit de uien ca. 5 min en voeg de knoflook toe. Roer de ketumbar, djinten, rijst en de resterende zout en peper hier door. Roer na 1 min. de santen en het water er door, voeg de kip toe en breng het geheel aan de kook. Leg een deksel op de pan, doe het vuur zacht en schep het af en toe door tot de kip en rijst bijna gaar zijn. Schep de courgette door de rijst, doe de deksel terug en laat dit ca. 5 min. garen. Besprenkel de rijst op het laatst met citroensap en koriander.

Nasi Ayam Zukini