Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Goreng Daging Peteh

Pittige, rul gebakken gehakt met petehbonen


Ingrediënten:

- 150 gr. rundergehakt
- 1,5 dl. water
- 20 petehbonen
- 1 tomaat
- 1 daun salam
- 5 eetlepels olie

Bumbu:

- 20 gr. gula merah
- 10 rode lomboks
- 10 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 6 kemirienoten
- 1 eetlepel trassi
- 1 theelepel zout

Bereiding:

Snijd de tomaat in kleine stukjes. Halveer de petehbonen en kook de lomboks gaar. Rooster de kemirienoten en de trassi in een droge koekenpan. Snipper de sjalotjes en knoflook fijn. Maal de bumbu tot een pasta. Bak het gehakt in een droge koekenpan rul, houd dit apart. Verhit de olie en fruit de bumbu met de daun salam tot het gaat geuren. Voeg de tomaat, het gehakt, de petehbonen en het water toe en breng het aan de kook. Stoof het geheel tot het gehakt droog en gaar is.

Sambal Goreng Daging Peteh