Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Goreng Padang

Gefrituurde vis met een hete saus

Ikan Goreng Padang | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 500 gr. dorade
- 1 ui
- 5 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 6 lomboks
- 3 rawits
- 1 limoen
- 2 daun djeruk purut
- 2 eetlepels sambal lampung
- 2 eetlepels oestersaus
- 2 eetlepels tomatensaus
- water
- maïzena
- peper
- zout

Bereiding:

Pers de limoen uit. Los de maïzena op in een beetje water. Kerf de vis met een scherp mes in, bestrooi hem met zout, peper en limoensap en laat dit 20 min. marineren. Frituur de vis in hete olie mooi bruin en gaar, laat hem goed uitlekken. Snijd de ui in ringen en fruit die in wat olie tot ze zacht zijn. Voeg de sauzen, daun djeruk, rawits, peper en zout toe en roer alles goed door. Schenk het water bij de saus en breng aan de kook. Bind de saus met de maïzena. Snijd de sjalotjes en lomboks in ringen, pers de knoflook en meng dit door de saus. Breng de saus op smaak met zout en peper. Leg de vis op een schaal en schenk de saus over de vis.

Ikan Goreng Padang