Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kolak Pisang Ubi

Bakbanaan en zoete aardappel in een dikke kokossaus

Kolak Pisang Ubi | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 2 bakbananen
- 250 gr. zoete aardappel
- 200 gr. gula djawa
- 7,5 dl. water
- 2,5 dl. kokosroom
- 3 daun pandan
- 1 limoen
- zout

Bereiding:

Rasp de limoen. Pel de bananen en snijd ze in plakjes. Schil de aardappel en snijd hem in blokjes. Breng het water met de daun pandan aan de kook en los de gula djawa hierin op. Kook de bakbananen bijna gaar. Voeg dan de aardappelblokjes toe en kook alles net gaar. Voeg het zout, limoenrasp en de kokosroom toe en breng het geheel aan de kook. Stoof totdat de saus is gebonden. Serveer lauw of koud.

Kolak Pisang Ubi