Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Babi Cin Tiga
Babi Ketjap Pedis
Dasar Untuk Ayam
Pecel Telor Dua
Sambal Trassi
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Kolak Pisang Ubi
Bakbanaan en zoete aardappel in een dikke kokossaus
Ingrediënten:
- 2 bakbananen
- 250 gr. zoete aardappel
- 200 gr. gula djawa
- 7,5 dl. water
- 2,5 dl. kokosroom
- 3 daun pandan
- 1 limoen
- zout
Bereiding:
Rasp de limoen. Pel de bananen en snijd ze in plakjes. Schil de aardappel en snijd hem in blokjes. Breng het water met de daun pandan aan de kook en los de gula djawa hierin op. Kook de bakbananen bijna gaar. Voeg dan de aardappelblokjes toe en kook alles net gaar. Voeg het zout, limoenrasp en de kokosroom toe en breng het geheel aan de kook. Stoof totdat de saus is gebonden. Serveer lauw of koud.
Kolak Pisang Ubi