Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Jemput-Jemput Ikan Teri

Gefrituurde koekjes met gedroogde zoute visjes


Ingrediënten:

- 250 gr. bloem
- 50 gr. ikan teri
- 2,5 dl. water
- 1 ui
- 1 lente-ui
- 2 groene lomboks
- kwart theelepel kunyit
- kwart theelepel bakpoeder
- zout
- olie

Bereiding:

Week de ikan teri in water, droog ze goed en frituur ze even in wat olie aan, laat ze goed uitlekken. Snipper de ui, lente-ui en de lomboks zo klein mogelijk. Meng de bloem met het zout, kunyit, bakpoeder en het water tot een glad beslag. Doe nu de ikan teri en de gesnipperde ingrediënten er bij en roer alles goed door. Verhit de olie en frituur kleine beetjes beslag tegelijk mooi bruin. Laat de jemput goed uitlekken en serveer ze met een sambal dipsausje.

Jemput-Jemput Ikan Teri