Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Chiffon Nanas

Hele luchtige cake met verse ananas

Kue Chiffon Nanas | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 140 gr. ananas
- 120 gr. bloem
- 50 gr. suiker
- 30 gr. suiker
- 50 gr. olie
- 5 eidooiers
- 5 eiwitten
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 theelepel creme of tartar
- snufje zout

Bereiding:

Verwarm de oven 10 min. voor op 170 graden. Pureer de ananas en zeef de bloem met het bakpoeder enkele keren. Mix de eiwitten met de creme of tartar stijf. Voeg beetje bij beetje 50 gr. suiker toe en mix totdat het eiwit helemaal stijf is geworden, houd dit even apart. Mix de eidooiers met 30 gr. suiker en het zout totdat de suiker is opgelost. Voeg de olie toe en mix het goed door. Doe de ananas bij het dooiermengsel en mix tot alles goed is vermengd. Spatel de bloem door het beslag en zorg er voor dat de bloem goed wordt opgenomen. Doe een gedeelte van het eiwit bij de dooiers en schep dit goed door. Schenk dan alles bij het eiwit en spatel voorzichtig totdat alles goed is vermengd. Schenk het beslag in een chiffonvorm en bak de cake in 45 min. gaar. Test dit met een satehstokje. Zet de vorm op de kop en laat de cake helemaal afkoelen.

Kue Chiffon Nanas