Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sayur Asem Sunda Asli

Verschillende groenten gekookt in zurige bouillon


Ingrediënten:

- 75 gr. kouseband
- 1,5 ltr. water
- 1 labu siam
- 2 maiskolven
- 4 groene lomboks
- 3 cm. laos
- 15 daun melinjo
- 2 daun salam
- 2 eetlepels pinda's
- 2 eetlepels melinjo
- 4 eetlepels asemwater

Bumbu:

- 6 sjalotjes
- 3 teentjes knoflook
- 3 rode lomboks
- 1 eetlepel geraspte gula merah
- 1 theelepel trassi
- zout naar smaak

Bereiding:

Schil de labu siam en snijd het in blokjes. Snijd de maiskolven in grote stukken. Snijd de groene lomboks in stukjes van ca. 2 cm. en de kouseband in stukjes van 3 cm. Schil en kneus de laos. Snipper de sjalotjes, knoflook en rode lomboks. Maal de bumbu in de vijzel tot je een pasta hebt.

Breng het water aan de kook, voeg de mais, melinjo en pinda's toe en kook dit gaar. Voeg dan de bumbu, daun salam en laos toe, roer het goed door en breng het opnieuw aan de kook. Doe nu de labu siam, kouseband, groene lomboks en daun melinjo erbij en kook het geheel op zacht vuur tot de groenten gaar zijn. Voeg op het laatst asemwater, gula merah en zout toe. Serveer de sayur warm.

Sayur Asem Sunda Asli