Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tongseng Kambing Asem

Geitenvlees gestoofd in een pittige bouillon met Chinese kool


Ingrediënten:

- 300 gr. geitenvlees
- 50 ml. ketjap manis
- 2 kopjes heet water
- halve Chinese kool
- 3 tomaten
- 2 limoenen
- 4 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 2 rode lomboks
- 10 rawits
- 4 eetlepels margarine
- 1 theelepel ketumbar
- zout naar smaak
- peper naar smaak

Bereiding:

Snijd de Chinese kool in repen. Pers de limoenen uit. Snipper de sjalotten, knoflook en de lomboks fijn. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Giet de helft van het limoensap bij het vlees, doe er zout en peper naar smaak bij en laat het vlees een half uur marineren. Braad het vlees rondom bruin, voeg het water toe en stoof het vlees gaar.

Rooster de ketumbar in een droge koekenpan en stamp het fijn. Snijd de knoflook in plakjes en bak dit samen met de ketumbar in wat boter aan. Doe het gare vlees met de bouillon er bij en breng het geheel aan de kook. Voeg de kool, lomboks, sjalotten, knoflook, rawits en ketjap manis toe. Breng het op smaak met zout en peper en kook de kool beetgaar. Voeg op het laatst de tomaten toe. Schenk de rest van het limoensap bij het vlees en roer het goed door. Serveer met witte rijst en sambal.

Tongseng Kambing Asem